Informasjon, erfaringer og noen tanker om at man ikke må gi opp! - Vitiligo Norge

Søk
Gå til innhold

Hovedmeny:

Informasjon

Ved henvendelse til lege får man ofte høre at "det finnes ingen behandlingsmåter", og ikke så sjelden avfeies man med at det kun er et "kosmetisk problem". Vår forening har jobbet med uoffisiell "forskning" på Vitiligo siden begynnelsen av 2000 tallet, og erfaringene forteller oss noe annet. Folk som rammes av sykdommen ser slett ikke på det som "kun kosmetisk", men plages av det og vil gjerne bli friske - eller iallefall stoppe sykdommen. Vi har også erfart at det er ingen grunn til å gi opp, og det finnes i dag mange behandlingsmåter som det kan være verdt å prøve. Utfordringen vår er at noe som fungerer for èn person, ikke fungerer for en annen. Men noe virker for noen. Det vet vi iallefall.


Kun et kosmetisk problem?


Flere av våre medlemmer har klart å behandle / repigmentere områder av kroppen - og erfaringene viser at spesielt ansiktet er enklere å behandle enn f.eks. fingre eller andre steder på kroppen. I behandlingen har vært testet ut ulike kremer og salver som Protopic, Elidel o.l., og resultatene har vært overraskende og bra.

I tillegg må det nevnes at det forskes på sykdommen som aldri før i internasjonale medisinske miljøer. Om man ikke får bukt med sykdommen i første omgang, så finnes i dag en lang rekke midler man kan bruke for å skjule sin Vitiligo. Her har det også de senere årene skjedd en merkbar endring til det bedre. Mer om alt dette kan du lese om på være medlemssider.

Generell informasjon om Vitiligo, hentet fra Wikipedia:

"Vitiligo er en hudsykdom som rammer 1-2 % av verdens befolkning. Den fører til at pigmentene i kroppen flekkevis forsvinner og det dermed oppstår tydelig avgrensede lyse områder. Flekkene kan oppstå på hele kroppen men med spesiell hyppighet på rygg, ansikt, hender og genitalia. Sykdommen er ikke smittsom."

Om du googler Vitiligo så vil du finne mye informasjon. Ikke bare om sykdommen, men sannsynligvis mange tilfeller av "endelig en kur som virker mot Vitiligo". Vi anbefaler på det sterkeste å ikke gå i den samme fella som mange av oss allerede har gjort. Det er dyrt, det er dårlig og det virker ikke. Spør oss... vi har vært borti det meste. 
 
Tilbake til innholdet | Tilbake til hovedmenyen