11. aug. 2017

Vits med henvisning?

4 kommentarer

På 1 år har jeg plutselig mistet pigmentene på store deler av kroppen.. fastlege har henvist meg til rikshospitalet! Fikk vel diagnosen av fastlege så er det egentlig vits å ta den timen? finnes vel ingen behandling uansett?

12. aug. 2017

Det skader jo ikke å undersøke, og høre hva de har å si. Men som regel får man det samme svaret... at det "kun er et kosmetisk problem" - selv om noen leger har begynt å forstå at det stikker dypere enn det for dem som er rammet.

 

Den gode nyheten er at dte forskes mer på årsakene til Vitiligo nå, enn det gjorde tidligere. Utfordringen for forskerne er kompleksiteten og variasjonene i sykdommen.

 

Ta gjerne timen du, og hør hva de har å si. Kanskje de kan dele noe av det siste innen forskning og hva som skjer på medisinsk hold?

12. aug. 2017

Har funnet mye nyttig informasjon i denne boken. Den oppsummerer det som finnes av forskning pr. i dag. Den er utgitt av bla John E. Harris ved UMass Medical school i Boston. Han har også en blogg med mye nyttig informasjon. Har i allefall vært det for meg i søken etter nyere forskning og informasjon om vitiligo. Greit å være oppdatert i møte med leger her hjemme. Håper dette kan være til nytte for andre også.

Når det gjelder kløe ved vitiligo så har jeg via aktuelle blogg spurt Dr. Harris om dette. Han skrev at 1 av 5 opplever dette ved aktiv sykdom og utvikling av hvite områder. Dette stemmer godt overens med egen erfaring. Bruker Protopic, skal til hudlege på Haukeland snart med tanke på lysbehandling. Kan jo alltids håpe...

 

 

12. aug. 2017

Takk for svar! Får ta timen, jeg går å håper på at dette er noe annet! For jeg ser virkelig ikke ut nå😫

12. aug. 2017

Lykke til😊.

Nyeste innlegg
  • Hei! Satt og leste litt om dødehavsklinikken. Derfor lurer jeg på om noen har erfaring med de? "Ved vitiligo er den best egnede behandlingsperioden tidsrommet april-oktober. Etter 3-4 ukers behandling starter repigmenteringsprosessen, som fortsetter tre måneder etter at pasienten er kommet hjem. I de fleste tilfeller må behandlingen gjentas, men enkelte ganger kan rask og fullstendig repigmentering skje etter én behandling."
  • Hei, har hatt diagnosen vitiligo i ca. 2 mnd. brukt Protopic ca. like lenge. Ikke prøvd lysbehandling. Mest flekker i ansikt foreløpig. Har ofte en intens kløe i hud i ansikt, hodebunn og kropp. Er det noen av dere som opplever det samme? Har lest at det kan ha sammenheng med depigmentertering/ utvikling av nye flekker. Takknemlig for svar. Jorunn
  • I år har jeg vært på ferie i spania, og det var helt fantastisk. Jeg klarte for første gang og kose meg i sola :-) Kjøpte Alida produkter i fjor, men prøvde det bare så vidt. Men nå elsker jeg produktet, veldig enkelt å bruke og det ser utrolig naturlig ut. Måtte øve meg litt før jeg fikk det til å se fint ut og nå er jeg så fornøyd. Dette anbefaler jeg alle å prøve ut :-) Etter mange dager i sola uten "beskymringer" ser jeg også repigmering i noen av flekkene etter sola. Ønsker dere alle god sommer :-) Håper det er flere som vil dele erfaringer.

Copyright Vitiligo Norge