Ulempene med å forske uten å være forsker

​Du har lest om det og hørt om det... at noen mennesker blir helbredet for Vitiligo. Og siden jeg startet foreningen i 2002, så har jeg selv opplevd å bli kvitt hvite flekker - og jeg har hørt om andre som har klart det.

Problemet er... at man forsøker, tester, "forsker" og gjør en hel masse ting... basert på hva man tror på og hva man har lest på ulike nettsider.... og kombinerer - merk deg ordet "kombinerer" - ulike måter å behandle seg selv på.

En dag ser man kanskje endringer. Pigment kommer tilbake...


Det går ikke fort... men det skjer... sakte men sikkert.

Og da stiller du deg spørsmålet.. naturligvis.... hva var det jeg gjorde egentlig... som forårsaket dette? Var det salven du tryglet legen om å få? UVB lys? Laser? Mindre stress? Kosthold? Vitaminer? Remedier kjøpt på nett?

Du vet ikke! Det er nesten umulig å finne ut av.

Det eneste vi vet... det er at noen... en gang i blant ser endringer i huden... at "normal" hudfarge kommer tilbake - men det er tilnærmet umulig å fastslå om dette skyldes det ene eller det andre. Ofte ha man forsøkt så mange ulike metoder - gjerne i desperasjon - at man til slutt ikke har noen oversikt. Hva skal man så si? Kanskje det er en god ide, å prøve, feile, forske ("forske") og og gjøre alt mulig rart man kan tenke på... og om det hjelper... så "bra for deg". Det hjelper ikke andre... for det er ikke mulig å kopiere metoden - siden den ikke finnes... men om den har hjulpet deg... ? Da er det jo vært å ikke gi opp, og fortsette å prøve og feile og se om ting endrer seg. Jeg har selv opplevd at Vitiligo har blitt borte fra ansiktet.... og jeg ser at pigment kommer tilbake på hendene.. og at utviklingen av Vitiligo har stanset... Men om du spør meg om hva jeg har gjort... hva slags svar forventer du? Oppskriften på en kur? Jeg vet rett og slett ikke hva jeg har gjort - annet enn å ikke gi opp å forsøke.. og har prøvd omtrent alt mulig... bortsett fra "svindlerne" der ute... Et sted går grensen. Har du opplevd endinger som minner om helbredelse eller repigmentering?

633 visninger